Goedkope stroom voortaan makkelijker Nederland binnen

Goedkope Duitse stroom kan nog gemakkelijker de Nederlandse markt bereiken. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft netbeheerder Tennet toestemming gegeven om de transportcapaciteit over de grenzen efficiënter te gebruiken. Verwacht wordt dat dat zal leiden tot lagere stroomprijzen in Nederland. In Duitsland wordt steeds meer stroom duurzaam opgewekt. Op dagen dat de zon schijnt en de wind flink waait, leveren de zonnepanelen en windmolens zelfs zoveel stroom dat de Duitse stroom tegen negatieve prijzen over de grenzen wordt aangeboden. Zolang er geen systeem bestaat voor grootschalige opslag van stroom, is dat de enige manier om te voorkomen dat het Duitse netwerk door een teveel aan stroom uit elkaar klapt. (NRC)

Deel dit berichtShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone